Forbundne, forpligtet, for kongeriget Danmark

Tusindvis af mennesker var søndag eftermiddag mødt frem foran Christianborg Slot for at hylde det nye kongepar.

Danmarks nye regent Kong Frederik X afslørede sit valgsprog fra balkonen på Christiansborg overfor foran et menneskehav af fremmødte.

Valgsproget lyder: “Forbundne, forpligtet for Kongeriget Danmark”.

Hele hans tale lød:

Min mor, hendes majestæt dronning Margrethe II, har regeret Danmark i 52 år. Gennem et halvt århundrede er hun fulgt med tiden med vores fælles arv som afsæt. Til altid vil hun blive husket som en regent ud over det sædvanelige. Min mor har som få formået at gå i ét med sit kongerige.

I dag går tronen videre. Mit håb er at blive en samlende konge af i morgen. Det er en opgave, jeg har nærmet mig hele mit liv. Et ansvar jeg tager på mig med respekt, stolthed og stor glæde.

Det er en gerning, jeg vil gøre mig umage me og bære gennem den tillid, jeg møder. Jeg får brug for alt den støtte, jeg kan få. Fra min elskede hustru, fra min familie, fra jer. Og fra dét, der er større end os.

Fremtiden går jeg i møde med visheden om, at jeg ikke står alene.

Forbundne, forpligtet, for kongeriget Danmark.

Kommentarer