Samfund

Nu er vi klar til sne og isglatte veje

Foto: Skive kommune

Vores vinterberedskab har sat ind, og vi er gået i gang med at opgradere saltsprederne og sikre en mere sikker kørsel og en bedre kvalitet i spredningen

Den 15. oktober startede vores vinterberedskab op, og værkstedet hos Park og Vej har i perioden op til været travlt beskæftiget med at få 30 saltspredere og 44 sneplove gjort klar.

På nogle af saltnings-ruterne skal der skiftes bredde på sprederen flere hundrede gange f.eks. ved buslommer, svingbaner, helleanlæg og lign. Det skal chaufføren som udgangspunkt selv sørge for, men for at sikre at chaufføren kan koncentrere sig om kørslen, og at der saltes ens fra gang til gang, køber vi nu løbende udstyr, som ved hjælp af GPS sørger for, at skiftene sker automatisk. Det sikrer en bedre kvalitet og en mere sikker kørsel.

Hvad skal jeg selv passe på?

Som borger og trafikant skal du i vinterhalvåret bl.a. være opmærksom på følgende:

De folk, der salter og rydder sne, gør det for at forbedre fremkommeligheden, ikke for at skabe forhold på vejene, der kan sammenlignes med de forhold, der er om sommeren.

Vejene i Skive Kommune er jf. vores vinterregulativ opdelt i fire forskellige klasser. Hver klasse definerer omfanget af vinterbekæmpelse på vejen.

Vær særlig opmærksom, når du kører på ny asfalt, ved beplantning, ved broer og tunneller – og når du er på cykel.

På de fleste af kommunens veje og stier skal der jf. regulativet først saltes, når der er blevet glat. Da der går cirka tre timer, inden en rute er kørt i gennem, vil veje og stier i en periode være glatte. Og selvom der er saltet, kan der også være glatte ”pletter”.

Der er altså god grund til at køre forsigtigt i trafikken, uanset om der er saltet eller ej.

Som grundejer langs offentlige veje har du i øvrigt pligt til at rydde sne og sørge for, at fortovet ud for din grund ikke er glat. 

Kommentarer