Skive

Varme, mørke og uhyggelige dage i KulturCenter Skive

Foto: KulturCenter Skive

For mange børn, unge og voksne på Skive-egnen – ja, i hele det midt- og vestjyske – er der ingen efterårsferie uden en oplevelse i KulturCenter Skive (KCS). 

Og det gælder uanset om det er biografens hyggelige mørke eller badelandets våde element, man vil tilbringe nogle timer i. De første skridt i KCS er også indgangen præget af en (u)hyggelig tradition:  

Det minder lidt om Grev Draculas slot i Transsylvanien, men i KCS ved ingen af os, om den blodtørstige herre var særligt vild med efterårets græskar. Men det er vi! 

Der er masser af dem i dette særlige set-up, der vil præge Skive-egnens kulturelle centrum for oplevelser for hele familien i efterårsferien:  

Cinema4 viser hele supergode film for alle aldersgrupper – og det er ikke alene i efterårsferiens første halvdel sidste chance for at se de populære film som ”Alle for fire”, ”Hvor flodkrebsene synger” eller Anders W. Bertelsen i ”Bamse”. 

”Vi præsenterer også helt nye familiefilm, en gyser og en højaktuel film og enkelte af de smalle film i Artcinema, som vi oplever stigende søgning til,” siger biografchef Martin Sørensen. 

Et eksempel på en familiefilm er fortsættelsen af ”Mugge & vejfesten” fra 2019 og er baseret på bogserien af samme navn, der er skrevet af Mikael Wulff og Anders Morgenthaler – også kendt som Wulffmorgenthaler. 

Der er også ”Mini Zlatan og Onkel Tommy”, hvori Ella ser frem til en drømmeuge hos sin yndlingsonkel, Tommy. De er bedste venner og holder af de samme ting, men pludselig en dag står der en fremmed i lejligheden. 

Desuden er der også det hjertevarme biografeventyr for hele familien ”Skolen med magiske dyr”. Den er baseret på Margit Auers populære børnebogsserie, der i Danmark er udgivet af Forlaget Bolden. Der er foreløbigt udgivet 12 bøger i serien og flere spinoffs. 

En sand gyser viser Cinema4 i ”Halloween Ends”, der er en af filmhistoriens mest anerkendte gyserserier, og som hermed finder en episk skræmmende afslutning. 

Stor aktualitet er der i filmen ”Smuk”, der sætter den mere eller mindre grænseoverskridende adfærd på ungdomsuddannelserne under lup.

Filmen udspiller sig på Rosenholm gymnasium ved årets skolestart. Der er en masse ritualer, som de nye 1.g’ere skal igennem, som har stor betydning for deres videre liv på gymnasiet og ikke mindst for deres personlige liv. Vi følger seks unge drenge og piger, som hurtigt får udfordret egne grænser på hver deres måde…. 

Selv om det er tid til efterårsferie er ingen grund til at bryde de gode motions-vaner, for KCS Motion har som vanligt døgnåbent.  

I KCS Badeland sørger vi for, at alle er sikret deres vanlige motionssvømning på afmærkede baner, men der er også plads til vandplaskeri for de små. Vi har vores superseje XL Megarun forhindringsbane i vandet alle dage. Café Plask har åbent alle dage i ferien fra kl. 11 til 17. 

Caféen i KulturCenter Skive er åben alle dage i ferien fra kl.17.00 og baren ved indgangen til biografen er åben alle dage fra kl. 18.00. 

Fra torsdag den 13. oktober har vi desuden et funklende nyt menukort i caféen i KCS Café og Restaurant.  

Den starter med at lancere en særlig Halloween: Vampyrmenu fra fredag den 14. – 23. oktober, hvor man for 249 kroner foruden en biografoplevelse får en to-retters menu og genstand. 

Menuen ser således ud: 

• Drink – Vampyrens blod (alkoholfri) 

• Burger – Vampyr burger 

• Dessert – Blødende fingrer

Kommentarer