Erhverv

Stor opbakning til at hjælpe ukrainske flygtninge i job

Virksomhedskonsulent Mogens Sørensen ved telefonen. Foto: Skive kommune

Mange af virksomhederne i Skive Kommune står klar til at hjælpe flygtede ukrainere i virksomhedspraktik eller job. Det kan virksomhedskonsulenterne hos Job og Kompetence mærke, når de dagligt taler med virksomhederne. I alt er der fundet job til 65 ukrainske flygtninge.

Ved sit skrivebord med udsigt til parkeringspladsen ved BOMI og Falck-stationen sidder virksomhedskonsulent Mogens Sørensen, og taler i telefon med en leder fra en af skiveegnens virksomheder. Det har været en travl formiddag. I morges sendte han nemlig et brev ud til 1300 virksomheder, og opfordrede dem til at overveje, om de kunne bruge en af de ukrainere, som er tilknyttet Jobcenter Skive. Flere har allerede ringet ham op med mulige job.

– Vi er både interesseret i virksomhedspraktik, som kan føre videre til et job, og så selvfølgelig også job, som de kan starte direkte i. Vi har nogle ukrainske flygtninge, som gerne vil arbejde, som ikke er bange for nye udfordringer, og som blot mangler at få forbedret deres danske sprog. De kan blive meget værd for de virksomheder, som mangler arbejdskraft, fortæller Mogens Sørensen.

3 praktikpladser og 1 job er allerede i hus

Mogens Sørensen har allerede fået fire rigtigt gode opkald med interesse for det brev, han har sendt ud. På hans papir står nu 3 mulige praktikpladser og 1 konkret job, som han kan gå videre med til de ledige ukrainske flygtninge.

– Det er rigtig positivt, at vi får så mange tilbagemeldinger. Det er jo ikke alle virksomheder, der mangler ansatte eller har plads til virksomhedspraktik, siger Mogens Sørensen, da han bliver afbrudt af endnu et opkald.

Da Mogens Sørensen efter nogen tid igen lægger røret på og kigger op, kan han ikke lade være med at smile til sine kolleger på kontoret:

– Så er vi oppe på to job, siger han.

Virksomhederne vil gerne have ukrainere med ombord

En uge efter brevet er sendt ud, kan Mogens Sørensen skrive ni praktikpladser og fire job på sin liste. Men selvom brevet var en succes, så fortsætter han sin jagt på flere jobmuligheder til de resterende ledige ukrainske flygtninge, som han møder i sit job som virksomhedskonsulent på Jobcenter Skive.

Med ugens fire job, har Jobcenter Skive i alt fundet arbejde til 65 ukrainske flygtninge siden krigens start.

Kommentarer