Skive

Sommerferieaktiviteter skal styrke unges fællesskaber i Skive

Foto: Skive kommune

Ungdomsskolen Skive har fået bevilliget 300.000 kroner fra Skive Kommunes RENT LIV-pulje til at skabe trivsel blandt de unge, ved at skabe sunde og lærerige fællesskaber, der sætter fokus på RENT LIV og bæredygtighed

I sommerferien inviterer Ungdomsskolen Skive de unge til aktiviteter i ungdomsklubber, hvor RENT LIV bliver det helt centrale tema.

Her lærer de unge eksempelvis, hvor meget energi de selv skal producere for at afspille en film på en streamingtjeneste, hvordan de kan upcycle skrald og genbrugsmaterialer og give det nyt liv, og hvorfor virksomheder nu laver sugerør af pap i stedet for plastik. De unge skal med andre ord lære, hvordan de kan bidrage med grønne handlinger i fællesskab for en egn i balance.

Med bevillingen har vi vurderet, at projektets fællesskabsorienterede aktiviteter vil understøtte en positiv udvikling i retning af et bæredygtigt mindset hos Skiveegnens unge.

Lisbeth Vestergaard Lauridsen, udviklingskonsulent i Skive Kommune. 

Projektet, med navnet Rent Sommerliv på Skiveegnen, har fået bevilget 300.000 kroner fra RENT LIV-puljen.

– Det er et interessant projekt, fordi målgruppen er fra 6. klasse til 18 år, og det er i den aldersgruppe, at tanker om fremtiden for alvor begynder at melde sig. Med bevillingen har vi vurderet, at projektets fællesskabsorienterede aktiviteter vil understøtte en positiv udvikling i retning af et bæredygtigt mindset hos Skiveegnens unge, fortæller Lisbeth Vestergaard Lauridsen, som er udviklingskonsulent i Skive Kommune og tovholder fro RENT LIV-puljen.

Der er også lagt vægt på, at de aktiviteter, der bliver udført i projektet, vil bidrage til de unges forståelse af, hvor meget deres handlekraft og valg har af betydning for den bæredygtige udvikling, og dermed vil projektet bidrage til en udvikling af Skiveegnen, der også på sigt understøtter RENT LIV.

Tilbage til fællesskabet

Selvom vi igen må være sammen uden restriktioner, så kan det være svært. Det er særlig svært for unge, der skal prøve at finde tilbage i deres fællesskaber igen efter to års nedlukning.

De unge har brug for fællesskaber at spejle sig i for at udvikle sig personligt, socialt og fagligt.

Ludvig Thesbjerg, viceungdomsskoleleder ved Ungdomsskolen Skive.

Det kommer blandt andet til udtryk ved, at ungdomsskolens gadeplansindsats møder flere unge i gadebilledet, og de unge vælger ikke ungdomsskolens klubber og hold til i samme omfang som tidligere.

– De unge har brug for fællesskaber at spejle sig i for at udvikle sig personligt, socialt og fagligt. Efter to års nedlukning mangler vi relationen til de unge, og den skal vi nu have genskabt, fortæller Ludvig Thesbjerg, viceungdomsskoleleder ved Ungdomsskolen Skive.

Inspiration til bæredygtige aktiviteter

Familier kan også glæde sig til flere forskellige aktiviteter, som gør dem klogere på RENT LIV på Skiveegnen, for eksempel de populære ture på elløbehjul på Big Blue-ruten i Skive midtby, som mange benyttede sig af til Cool Sommer på Skiveegnen sidste sommer.

– Vi håber, at de unge får så gode oplevelser sammen, at de efter sommerferien fortsætter i vores klubber og på vores fritidshold. Ikke mindst håber vi, at de bliver inspireret til at leve mere bæredygtigt, fortæller Ludvig Thesbjerg.

Ungdomsskolen Skive har netop ansat Lena Dahlgaard Villadsen som projektkoordinator for projektet Rent Sommerliv på Skiveegnen. Lena er uddannet sociolog og har erfaring fra sit arbejde med Cool sommer på Skiveegnen sidste sommer.

Kommentarer