Rødding

Røddings æblesucces er årets RENT LIV historie

Foto: Skive Kommune.

Skiveegnens borgere har nu kåret vinderen: ’Et æble er ikke bare et æble’, historien om Rødding Æblefestivals succes, er årets RENT LIV historie 2021.

For tredje år i træk afsluttede vi i Skive Kommune året med at sætte fokus på de gode historier fra året der gik. I 2021 havde konkurrencen et særligt fokus på RENT LIV og fælles for alle 20 historier var, at de handler om grønne handlinger, der er foretaget i fællesskaber for at skabe en egn i balance.

Stemmerne er nu opgjort i konkurrencen, hvor alle siden d. 13. december har kunnet stemme på sin favorit historie. Med 263 stemmer går førstepladsen til historien om Rødding Æblefestival, som i år 2021 har vokset sig så stor, at én dag ikke længere var nok, da den løb af stablen i weekenden op til efterårsferien. Over to dage besøgte omkring 3.000 mennesker festivalen, hvor der blev nørdet æbler i helt stor stil, for slet ikke at tale om biodiversitet, madspild og bæredygtighed.

Andenpladsen går med 196 stemmer til historien ’Kære Kent’, hvor Skive Kommunes stadsgartner Kent Alex Larsen modtog en stak breve fra en flok entusiastiske skoleelever fra Friskolen i Skive, der havde fået gode, grønne ideer til arealet ’henne ved Føtex for enden af Fredensgade’, hvor de spurgte om lov til ’at lave biodiversitet og gro planter’.

Og tredjepladsen indtages med 96 stemmer af historien ’Blue Walk – på gåtur i det smukke fjordlandskab’ om de første og vigtige skridt i etableringen af den smukke og afvekslende vandrerute langs Skive Kommunes 190 kilometer lange kystlinje. Skiveklyngen, Østsallingklyngen og Skive Fjord Morgen Rotary er gået sammen om at få etableret en ‘lavvandsrute’ på de første 20 kilometer af stien, der går mellem Skive og Sundsøre.

De stærke fællesskaber hyldes

– Vi oplever et fint engagement i året-der-gik-kampagnen. Både blandt borgere, som gerne vil have deres historier med i konkurrencen, og i lokalsamfundene hvor folk har stemt på deres favoritter. Vi kan se, at det særligt er de borgernære historier om stærke fællesskaber, der trækker mange stemmer. De frivillige, lokale ildsjæle og foreninger, hyldes når der bliver stemt, konkluderer kommunikationskonsulent Sissel Dalby Svenningsen. 

Historierne er udvalgt af Skive Kommunes Kommunikationsafdeling med udgangspunkt i de RENT LIV historier, der er bragt i 2021. I det nye år er intentionen at bringe endnu flere af den type historier, også i løbet af året – bl.a. i et nyhedsbrev og på sociale medier.

-Vi vil rigtig gerne sætte fokus på RENT LIV historier fra hele kommunen, både de store og de små fortællinger. Derfor vil vi gerne opfordre borgere, foreninger og alle der har gang i grønne handlinger, til at være med til at fortælle historierne.

En RENT LIV historie handler om grønne handlinger, der er foretaget i fællesskaber for at skabe en egn i balance, og det er i første omgang muligt at give et tip om en historie på RENTLIV@skivekommune.dk. I løbet af 2022 vil Kommunikationsafdelingen udvikle flere muligheder for at bidrage med input til RENT LIV-fortællingerne, og de vil blive præsenteret løbende.

Kommentarer