Kultur og events

Post Nord Danmark Rundt på Skiveegnen: Meget mere end et cykelløb

Skive Kommune håber på alle tiders cykelfest, når 4. etape af Post Nord Danmark Rundt køres den 19. august 2022. Alle er inviteret med.   

Cykelløbet Post Nord Danmark Rundt bringer fredag den 19. august 2022 rytterne rundt i store dele af Skive Kommune. Løbet starter på Posthustorvet i Skive, og slutter igen efter en lang, udfordrende og ikke mindst smuk rundtur i Salling og Nordfjends på Strandtangen i Skive.

I øjeblikket er Skive Kommune i gang med at planlægge og koordinere arbejdet med at skabe liv på ruten i samarbejde med en lang række forskellige lokale aktører, interessenter og foreninger.

-En begivenhed af den størrelse er noget, vi kan samles om i fællesskab, og med alle de mange forskellige arrangementer over hele kommunen, har dagen potentiale til at vokse sig til noget rigtig stort, der også strækker sig ud over cykelløbet. Det bliver én stor fest, siger borgmester i Skive Kommune Peder Christian Kirkegaard, der håber på stor opbakning rundt om i hele kommunen. 

Masser af aktivitet

Rundt om i landsbyerne på ruten har der gennem længere tid været gang i planlægningsarbejdet. En pulje har kunnet søges til aktiviteter, og 13 byer er allerede bevilget en del af de i alt 175.000 kroner, som Kultur- og Fritidsudvalget har sat af til formålet. Flere byer er på vej med aktiviteter, og håbet er, at de hver især er et iøjnefaldende og festligt indslag til gavn for ryttere, tilskuere, tv-seere og borgerne selv.

Samtidig har Skive Kommune sendt en invitation ud til alle institutioner, skoler og foreninger langs ruten og nær ved. Håbet er, at de med deres tilstedeværelse eller via forskellige, kreative indslag, vil være med til at skabe den rette stemning. 

Også i selve Skive by kommer der forskellige aktiviteter både før og efter cykelløbet, der forventes at slutte på Strandtangen klokken lidt i 18. 

Bliv klogere her

I forhold til de praktiske ting om selve løbet, er der mulighed for at orientere sig om den nøjagtige rute og tidspunkter på kommunens hjemmeside skive.dk/cykelløb 

På hjemmesiden kan du også læse om særlige trafikforhold, der gør sig gældende på dagen for nogle borgere og virksomheder bestemte steder på ruten. 

Du kan også se en liste over nogle af de mange seværdigheder, som cykelfeltet passerer forbi i løbet af etapen, og selvom mange aktiviteter på ruten langt fra er på plads endnu, kan du finde en opdateret plan over hvad, der kommer til at ske på dagen. 

Fakta

Post Nord Danmark Rundt – 4. etape 2022

Etapen byder på 167, 3 kilometer og fire pointspurter samt tre bakkespurter. 

Ruten starter i Skive og kommer igennem Resen, Jebjerg, Breum, Thise, Junget, Selde, Åsted, Glyngøre, Durup, Roslev, Oddense, Rødding, Spøttrup, Balling, Hem, Dommerby, Højslev Stationsby, Højslev Kirkeby og slutter i Skive ved Strandtangen efter tre omgange på en rundstrækning i Skive. 

Kommentarer