Samfund

Ny erhvervsplaymaker skal få flere unge i uddannelse og job

May-Britt Hestehauge. Foto: Tanja Thomsen

Skive Kommunes nye erhvervsplaymaker, May-Britt Hestehauge, har siden august haft travlt med at bygge bro mellem erhvervslivet, skoler og dagtilbud, så flest mulige unge kan blive hjulpet godt videre i uddannelse og job.

Hvad skal jeg være, når jeg bliver stor? Det spørgsmål har mange unge svært ved at finde svaret på. Måske fordi mulighederne er så mange. Måske fordi de unge er bange for at træffe det forkerte valg. Eller måske fordi det er svært for de unge at forstå, hvordan de kobler det, de lærer i skolen, med livet uden for skolen. 

Bindeled mellem erhvervsliv, skoler og dagtilbud

Det kan være en svær og kompleks opgave for lærere og pædagoger at inddrage virksomheder i læringsforløb, så børnene forstår, hvordan de omsætter teori til praksis. 

Skive Kommunes nye erhvervsplaymaker, May-Britt Hestehauge, har fået til opgave at spille erhvervslivet og skolerne gode omkring Skiveegnens børn og unge, særligt i lyset af, at Skive Kommunes Børne- og Familieudvalg har besluttet, at erhvervspraktik bliver obligatorisk i udskolingen fremover:

– Vi vil gerne give børn og unge et vindue ud i erhvervslivet, så de kender til deres muligheder på Skiveegnen, når de senere skal vælge uddannelse og job. Erhvervsplaymakeren skal derfor være bindeled mellem skoler og erhvervslivet, og dermed blandt andet indgå aktivt i processen omkring erhvervspraktik i grundskolen samt styrke elevernes valg af ungdomsuddannelse, fortæller fagchef, Mette Nielsen, fra Skive Kommunes Skole- og Dagtilbudsafdeling. 

May-Britt Hestehauge har en baggrund som cand.ling.merc. og har de sidste 10 år arbejdet som underviser på Skive Gymnasium. Hun har desuden haft et ben inde i erhvervslivet og har arbejdet som projektleder for en grafisk virksomhed samt haft egen webshop.

– Et enigt ansættelsesudvalg pegede på May-Britt Hestehauge. Hun kender Skiveegnen, har en naturlig omgang med de unge og forstår deres hverdag samt de mange opgaver i en skolepraksis, fortsætter Mette Nielsen.

Erhvervsplaymakeren er forankret i Skive Kommunes Skole- og Dagtilbudsafdeling med fast kontor på 10. Klasse Center Skive i Ungdomsskolen Skive. 

Virksomheder adopterer folkeskoleklasser

Siden den 1. august har May-Britt Hestehauge arbejdet på at gøre valget af uddannelse og job nemmere for de unge ved at styrke og udbygge samarbejdet om læring på tværs af grundskolen, erhvervslivet og ungdomsuddannelserne. Det er indtil videre blevet til besøg hos virksomheder, skoler og Skive Kommunes mange instanser: 

– Jeg vil gerne bidrage til at gøre virksomhederne til aktive medspillere i vores unges læring og dannelse. På den måde får virksomhederne også den arbejdskraft, som de har brug for i fremtiden. Der findes så mange forskellige jobtitler i bare én enkelt virksomhed, og de unges interesse skal pirres så tidligt som muligt, fortæller May-Britt Hestehauge. 

Nogle af virksomhedsbesøgene er allerede mundet ud i konkrete idéer:

– Jeg har besøgt nogle store og mellemstore virksomheder, hvor jeg har drøftet muligheden om at etablere ”adoptionsklasser”. Det vil sige, at virksomheden adopterer en klasse, der allerede fra mellemtrinnet kommer på en række virksomhedsbesøg, hvor det faglige indhold planlægges i et samarbejde mellem virksomheden og klasselæreren, fortæller May-Britt Hestehauge.

Åben skole og dagtilbud

Derudover arbejder May-Britt Hestehauge også på at udvikle læringsforløb i samarbejde med det lokale erhvervsliv, foreningsliv og kulturinstitutioner for at understøtte lærere og pædagoger i deres arbejde med åben skole og åben dagtilbud. Alle læringsforløb gøres tilgængelige på Skive Kommunes fælles ressourcebank for de fagprofessionelle, laeringsportalenskive.dk.

 

 

Kommentarer