Navnenyt

Ny bibliotekschef til Skive Bibliotek

Foto: Skive Kommune

Da bibliotekets tidligere chef søgte nye græsgange ved årsskiftet, blev daværende souschef Vita Debel konstitueret i stillingen. Nu kan hun stryge ”konstitueret” af titlen og kalde sig fuldgyldig bibliotekschef.

Det er en glad Kultur- og Fritidschef, som nu kan løfte sløret for Skive Biblioteks bannerfører:

– Jeg er begejstret for at kunne byde Vita Debel formelt velkommen i chefstolen. I sin tid som souschef og senere konstitueret bibliotekschef har Vita bevist, hvilken støbning hun er gjort af. Hun er meget vellidt blandt medarbejderne, og hun er noget nær et omvandrende leksikon med sin omfattende viden om biblioteksdrift og udvikling, siger Kent Sørensen.

Der var 11 ansøgere til stillingen som bibliotekschef, og Kent Sørensen oplyser, at tre yderst velkvalificerede kandidater var indkaldt til ansættelsessamtalerne.

Valget faldt endeligt på Vita Debel, som kommer med en mangeårig baggrund fra biblioteksverdenen, har ledelseserfaring i rygsækken, og hun kender Skive Bibliotek. For Kent Sørensen og resten af ansættelsesudvalget, vejede det tungt, at den kommende bibliotekschef både var en visionær og handlekraftig strateg med førertrøjen på, og samtidig havde en praktisk gris i maven, som forstår at bidrage til hverdagens mange opgaver på biblioteksgulvet.

– Vi har et dejligt veldrevet, rummeligt og aktivt bibliotek med en flok ambitiøse og kreative medarbejdere, som er til glæde og gavn for mange borgere. De fortjener en god bibliotekschef, og det får de i Vita Debel, slutter Kent Sørensen.

Skive Biblioteks nye chef tiltræder den 1. juni 2022.

Kommentarer