Kultur

Nu skal der mere liv på Banegården – legekammerater efterlyses

En gruppe frivillige arbejder på at skabe nyt liv i Skives ikoniske, gamle stationsbygning. 7. september er der workshop for alle, der har lyst til at 'leg med'. Foto: Frivilligcenter Skive

Har du eller din organisation brug for mere plads og andre omgivelser? Eller har du lyst til at være med til at idéudvikle på, hvordan du kan indgå i et fællesskab med andre grupper, foreninger og lignende omkring for eksempel kreative værksteder, sjove rammer til kulturevents eller inkluderende tiltag – måske en helt ny socialøkonomisk virksomhed? Så vil Lene Stokholm Jensen fra Frivilligcenter Skive og Jeppe Tandal Nielsen fra kunstgruppen Perron Perron gerne høre fra dig.

Frivilligcenteret og Perron Perron flytter nemlig selv snart ind i byens nedlagte stationsbygning, og nu har de talt med DSB ejendomme om at lade flere aktører flytte med ind. På vegne af en gruppe frivillige, som arbejder på at skabe liv i Skive Banegård, inviterer de nu derfor andre i Skive og omegn til at leje sig ind i bygningen “på særdeles fordelagtige vilkår i en toårig periode”, skriver de i en pressemeddelelse.

– Vi flytter selv ind i bygningen her i sensommeren, og vi vil rigtig gerne have nogle flere at ”lege med”, lyder det fra Lene Stokholm Jensen og Jeppe Tandal Nielsen.  

Derfor holder inviterer de workshop onsdag den 7. september klokken 16.00 i banegårdsbygningen, hvor de dels præsenterer rammerne for at være i stationsbygningen, dels “har sat de store ører på” for at høre, hvad flere og nye mulige brugere kan byde ind med.  

– Ud over de fordelagtige vilkår fra DSB Ejendomme synes vi, at stationsbygningen i Skive har meget at byde på. Vi synes, der centralt og meget synligt i Skive by ligger et stort potentiale og kalder på at blive udnyttet – lige i snittet mellem handelsbyen og uddannelsesbyen – lige midt i kommunens trafik- og mobilitetscentrum og lige ned til de rekreative områder ved Ådalen og de gode stiforløb, siger Lene Stokholm Jensen og tilføjer:

– Vi synes faktisk, det er en skam for Skive, at lige netop den bygning står og signalerer stilstand og tomhed. Der burde være liv i banegåden.  

Ud over Frivilligcenter Skive og Perron Perron står Kulturelt Samråd Skive og Kulten bag ideen om at tilføre banegårdsbygningen noget liv. Idégruppen har fået bevilget knapt 100.000 kroner fra Skive Kommunes Byudviklingspulje til videreudvikling af projektet.

– Vi har derfor arbejdet lidt med ideen, og vi har blandt andet haft en dygtig arkitektstuderende fra Arkitektskolen i Aarhus med i processen; han kommer også og holder et inspirationsoplæg til workshoppen, fortæller Her har vi fået øjnene op for de mange muligheder, bygningen rummer. Her er rigtigt mange kvadratmeter, vi må bruge, så der er plads til forskelligheder og til fællesskaber, fortæller Lene Stokholm Jensen.

– Bygningen er næsten en materialebank i sig selv, hvor der kan tænkes i bæredygtige ideer, genbrug og gør-det-selv. Her er i forvejen en station, hvor der kan tænkes i fremtidens mobilitet, herunder grønne transportformer, samkørsel, lånecykler med mere, supplerer Jeppe Tandal Nielsen.

De to og deres organisationer kan imidlertid ikke løfte det store projekt alene, og derfor inviterer de nu andre til ‘lege med’.

– Det er dog vigtigt for os, at folk, der møder op, har en reel interesse i at være i stationsbygningen, eller har gode ideer til, hvad der kan være i bygningen, og som de selv kan og vil være med til at realisere, understreger de to initiativtagere.

– Det må gerne være på fast basis, men det behøver ikke være det. Måske har du brug for lokaler til noget midlertidigt eller til et event. Det vil vi også gerne høre om, lyder meldingen.  

Der er et begrænset antal pladser, så tilmelding er nødvendig senest onsdag den 31. august til Lene Stokholm Jensen, Frivilligcenter Skive: 22102148, lene@frivilligcenterskive.dk eller til Jeppe Tandal Nielsen, Perron Perron: 50568637, jeppetandal@hotmail.dk 

Kommentarer