Erhverv

Lokale folkeskoler i top i ny måling

Onsdag aften offentliggjorde Dansk Industri den årlige måling af kommunernes erhvervsvenlighed. Skive tog et ordentligt hop op ad listen fra sidste års 23. plads til dette års 9. plads. Kommunen lå i top i flere af målingens underkategorier – også den, der hedder uddannelse. Her viste Skive sig at være den næstbedste kommune i landet, når det gælder karakterer ved folkeskolens afgangseksamen i forhold til baggrund. ’Fantastisk resultat,’ siger forvaltningsdirektør. 

Folkeskolerne i Skive Kommune er meget tæt på at være danmarksmestre i at sende eleverne videre efter den afsluttende afgangseksamen med et godt resultat i forhold til den baggrund, eleverne kommer fra – det vil sige, når karaktererne er korrigeret for elevernes socioøkonomiske baggrund. 

Det viser en ny måling, Lokal Erhvervsvenlighed 2021, som Dansk Industri offentliggjorde onsdag. Udover at kommunen samlede set opnåede en placering i top ti blandt landets mest erhvervsvenlige kommuner, var der et delresultat i underkategorien ’Uddannelse’, hvor Skive lå på en andenplads på landsplan. Det var den del af målingen, hvor DI havde undersøgt ’Karakterer ved folkeskolens afgangsprøve i forhold til baggrund.’

– Det er et fantastisk resultat. Det er jo et direkte mål for skolernes konkrete arbejde i hverdagen og derfor et kæmpe skulderklap til vores dygtige skoleledere og 550 engagerede lærere og pædagogiske medarbejdere. De er ganske enkelt blandt de allerbedste i hele landet til at løfte eleverne – takket være deres store indsats og imponerende evner til at få hverdagen i skolen til at balancere til størst mulig gavn for den enkelte elev, siger Jan Lund-Andersen, der er direktør i Kultur og Familieforvaltningen i Skive Kommune. 

Kategorien ’Uddannelse’ indgår som ét af 10 parametre i målingen af den lokale erhvervsvenlighed, da det er ’vigtigt, at de fremtidige lokale medarbejdere får de rette uddannelsesmæssige kompetencer’, som det hedder i målingen. 

Kommentarer