Skive

Lærkeredens børn og voksne er vilde med RENT LIV

Foto: Skive kommune

I børnehaven Lærkereden er der fokus på RENT LIV stort set hver dag hele året rundt.

I børnehaven Lærkereden er RENT LIV en fast integreret del af hverdagen. I september måned har alle børnene arbejdet med emnet høst, og således har børnene fået indblik i de mange frugter og grøntsager, som naturen giver.

– Det er altid rart at komme på ”rov”, det kan både være hybenrov, brombærrov eller æblerov. Der er så meget læring i sådanne udflugter. For det første oplever børnene naturen på tæt hold, og alle deres sanser er i spil. Samtidig bliver børnene så stolte, når de oplever, at vi efterfølgende kommer hjem med høsten og kan lave marmelade eller grød ud af de frugter, som vi har været på rov efter, fortæller pædagog Rikke Markussen Jensen fra Lærkereden.

Natur bliver til kunst

Foruden jord til bord-tanken, arbejder man også med andre pædagogiske aktiviteter, der tager udgangspunkt i naturen. Blandt andet laves der Land Art, hvor man bruger ting fra naturen til at skabe sin egen kunst. Også de mindste vuggestuebørn er med, og de har været så heldige at have besøg fra naturvejlederen fra Brokholm.

– Det var en kæmpe oplevelse for Lærkeredens mindste børn, og de blev alle små eksperter i regnormens liv, fortæller Rikke Markussen Jensen.

Fælles om RENT LIV

For nylig var der RENT LIV-fællesdag for alle kommunens institutioner, og her tog hele Lærkereden på besøg på Frilandsmuseet Hjerl Hede, hvor der er mulighed for at opleve hvordan man levede i gamle dage.

– Samtidig fik børnene muligheder for at se landbrugslivet fra denne tid. Det største hit hos børnene på heden var landbrugsdyrene, som levede derude. Sluttelig må vi ikke glemme legepladsen, den var også rigtig sjov , og særligt når man blot er 2- 6 år, siger Rikke Markussen Jensen og tilføjer

– Alt i alt har det atter en gang været så godt at arbejde med RENT LIV. Vi tænker RENT LIV hver dag, for vi kan nemlig slet ikke lade være. Det gode børneliv er nemlig RENT LIV, lyder det.

Kommentarer