Højslev

Højslev Skole indvier Play Space: Nu skal der leges, læres, skabes og eksperimenteres

Foto: Skive kommune

Tidligere på ugen indviede Højslev Skole deres nye Playspace. Et sted, som skoleleder Louise Høybye glæder sig til at tage i brug.

Et sted hvor der er plads til leg, læring, fantasi og teknologi.

Sådan et er Højslev Skole nu de glade og tilfredse indehavere af, idet de tidligere på ugen kunne indvi deres nye Play Space.

– Det er lokaler, hvor der er plads til at være mere legende og undersøgende, hvor der er rum til at bygge og skabe, og hvor der er mulighed for at producere og fremvise det, man laver, sagde skoleleder Louise Høybye i sin tale til de fremmødte gæster, der var mødt frem for at få deres nysgerrighed.

Dagen og indvielsen bød blandt andet på besøg af alle skolens klasser, masser af gæster, nysgerrighed og leg, kage og sodavand og optrædener i alle afskygninger. Blandt andet kunne gæsterne til indvielsen opleve 5. klassernes maskedans og et spontant modeshow ved 0. og 1. klasserne.

Plads til fantasien

Lokalerne er blevet til i kraft af projektet Play@Heart, der er et skoleeksperiment, hvor Højslev Skole sammen med 11 andre skoler i landet skal hjælpe hinanden med at finde ud af hvordan fremtidens skoler kan give mere plads til børns fantasi og leg, samt at børn og unge lærer at få gode i idéer og få skabt spændende ting med dem.

I Play Space kan der produceres film og podcasts, der kan 3D-printes, man kan bygge alverdens ting og sager, laves teater, designe klistermærker, arbejde med små robotter og andre digitale værktøjer og danses og grines. Alt sammen noget, der giver muligheder for undervisning, som er mere legende.

Nye tanker kræver nye rum

-Med Play Space og vores nye ugentlige Makerdays ønsker vi, at I børn og unge lærer at lære på nye måder. Vi ønsker at, der bliver mere plads til fordybelse i tingene, og også mere plads til at arbejde på forskellige måder. Det kræver både nye rum og nye former for skoledage, fortalte Louise Høybye.

Kommentarer