Samfund

Glæde, samvær og bevægelse: Ny idræts-inspiration til aktive seniorer

Foto: Skive kommune

Knapt 70 aktive idrætsudøvere over 60 år var tidligere på ugen samlet til en dag i bevægelsens, glædens og samværets tegn, da der var aktivitetsdag.

Alle kommunens idrætsforeninger var torsdag inviteret til aktivitetsdag for medlemmer over 60 år, instruktører og bestyrelsesmedlemmer. Søby-Højslev Arena dannede rammen om arrangementet, hvor der var flere muligheder for at prøve kræfter med forskellige former for sport og bevægelse.

– Ideen var at bringe inspiration til gæsterne, som de så efterfølgende kunne tage med hjem til deres forening, fortæller kontorleder og idrætskonsulent for Skive Idrætssamvirke, Louise Lanng.

Blandt andet kunne man prøve kurling, pickleball, TRX og redondo-bold. Der var også et floorball-stævne, hvor deltagerne kunne dyste mod aktive fra andre foreninger, og der var et netværksspor, hvor ledere kunne få god viden og sparring fra andre foreninger om, hvordan de har udviklet og fastholdt deres ældre medlemmer foreningen. 

Gode aktivitetstilbud

Dagen var arrangeret af Skive Idrætssamvirke, Dansk Arbejder Idrætsforbund, DGI Midtjylland og Bevæg Dig For Livet i Skive Kommune.

– Dagen var med til at sætte fokus på hvor vigtigt det er, at vi har, og fortsat udvikler de gode aktivitetstilbud der findes til 60+ målgruppen i mange af Skive Kommunes idrætsforeninger. Det er en stor målgruppe i kommunen, og der er stort potentiale for at få endnu flere med ude i foreningerne. Derfor vil vi gerne være med til dels at give de aktive en god dag, og dels til at give foreningerne ny inspiration, der kan få endnu flere med ude i idrætsforeningerne, fortæller Louise Lanng, der tilføjer, at det var en rigtig god dag:

– Alle var aktive, fik god inspiration til nye aktiviteter og nye bekendtskaber med derfra. Det var i hvert fald de meldinger, vi fik fra deltagerne, tilføjer hun.

Kommentarer