Skive

Frem med skøjterne: Skøjtebanen er åben

Foto: Kent Sørensen

Frem med skøjterne: Skøjtebanen er åben

I weekenden begav sæsonens første gæster sig på glatis på skøjtebanen på Posthustorvet i Skive.

Snør skøjterne, puds piruetterne og bered din indre Bambi: Skøjtebanen er åben og du er velkommen som gæst på den iskolde glædesspreder:

– Skøjtebanen er én af Skives helt store vinter-attraktioner. Derfor er det altid en fornøjelse, når vi kan annoncere, at den er åben, siger Kent Sørensen, kultur- og fritidschef ved Skive Kommune.

Kent Sørensen forsikrer, at isen er klar og holdbar. Han har såmænd selv afprøvet den i selskab med Finn Stilling – også kendt som Skøjte-Finn – der som en utrættelig pudsefisk knokler for at vedligeholde isen dag og nat. Skøjtebanen skal nemlig være toptrimmet og klar til at tage imod skøjteprinsesser- og prinser i alle aldre. Og de findes tilsyneladende i rigelige mængder på Skiveegnen:

– Skøjtebanen tager normalt imod mange tusinde gæster vinteren igennem, og den er et samlingspunkt for venner og familier. Vi krydser fingre for, at denne sæson bliver en uafbrudt periode med aktivitet, glæde og vinterhygge, siger Kent Sørensen.

Han kaster dermed et blik tilbage på vinteren 2020-2021, hvor skøjtebanen måtte lukke som et sikkerhedstiltag under den udbredte corona-smitte. Med det i tankerne appellerer kultur- og fritidschefen til, at skøjtebanens besøgende tager fornuften med, så oplevelsen bliver god og sikker for alle: Sprit hænder før og efter turen, hold afstand til de andre gæster og udnyt hele åbningstiden for at undgå for mange gæster på én gang.

Det siges, at fortidens kanonstøbere måtte sidde overskrævs på deres egen kanon ved første affyring: Så man kunne sikre sig, at kanonen var et kvalitetsprodukt, som ikke eksploderede i egne rækker. På samme vis har Skive Kommunes skøjtebane-ansvarlige Skøjte-Finn Stilling testet isen – og den er altså god nok. 

Kommentarer