Skive

Filmporten åbner nye døre for seere af store film

Tobias Høybye, KulturCenter Skive

Alle kender Biografklub Danmark, men hvor mange kender egentlig filmelskernes filmklub par excellence, Filmporten?

Det spørger kurator i KulturCenter Skives nye, store satsning, Artcinemaa4, Tobias Høybye. 

Han peger på, at Biografklub Danmark gennem mange år været en stor succes, men lokalt åbnes der med ArtCinema4 nye døre: 

”Nu er der også mulighed for at blive medlem af ”Filmporten”, der har været en populær filmklub i især de større byers arthouse biografer. Filmportens mission er at præsentere varige filmoplevelser for dens medlemmer med nøje udvalgte kvalitetsfilm fra hele verden,” forklarer Tobias Høybye. 

Der er løbende tilmelding i filmklubben. Det betyder, at uanset, hvornår du tilmelder dig, får du mulighed for at se 12 udvalgte film til halv pris. Det koster 100 kroner at blive medlem, og abonnementet kan købes enten i billetsalget i Cinema4 eller via Filmportens hjemmeside. 

Næste film i Filmportens program er den længe ventede Guldpalmevinder ”Triangle of Sadness”, der får premiere torsdag den 29. september.  

Den er instrueret af svenskeren Ruben Östlund, har to danske skuespillere, Zlatko Buric og Vicki Berlin i bærende roller og har fået forrygende anmeldelser overalt i verden, hvor den er blevet vist.  

”Filmen kaster et satirisk blik på magthierarkiet i verden i dag, ligesom den beskriver underholdende og sylespidst, hvad der sker, når et skib går ned og de overlevende fra samfundets top og bund pludselig skal finde nye roller,” fortæller Tobias Høybye. 

Derudover kan filmelskere i løbet af de næste måneder glæde sig til at se ”Holy Spider”, der muligvis bliver den danske kandidat til Oscaruddelingen. 

”Desuden viser vi med ”Decision to Leave”, at sydkoreanske film fortjent fortsat er meget populære over hele verden. Det oplevede vi allerede ved ”Parasite”, men nu kan vi glæde os til at den opfattelse bekræftet,” siger Tobias Høybye.

Kommentarer