Højslev

Coronasmitte ved valgstedet i Højslev

Én af de valgtilforordnede, der var med til at afvikle kommunal- og regionsrådsvalget på Højslev Skole i tirsdags, er blevet testet positiv. Alle nære kontakter har fået besked. Hvis du har afgivet din stemme i Højslev, er du ikke nær kontakt og behøver ikke at foretage dig yderligere. Det har Styrelsen for Patientsikkerhed bekræftet over for Skive Kommune. 

Højslev Skole var ét af de steder i Skive Kommune, der i forbindelse med kommunal- og regionsrådsvalget, lagde lokaler til valghandlingen. I lighed med alle de andre valgsteder i kommunen var der lagt stor vægt på sikkerheden i forhold til coronasmitte. Men det har siden vist sig, at én af de valgtilforordnede, der var med til at stå for valghandlingen på stedet, trods sin status som fuldt vaccineret er smittet med corona. 

Skive Kommune har derfor kontaktet smitteopsporingen hos Styrelsen for Patientsikkerhed for at være helt sikker på, at alle retningslinjer er overholdt i håndteringen af smittetilfældet. 

-Det fik vi med det samme bekræftet. For alle nære kontakter har fået besked, og alle retningslinjer er fulgt. Det betyder også, at alle, der har været i Højslev for at stemme i tirsdags, ikke er nære kontakter. Derfor behøver de ikke at gå i isolation eller foretage sig yderligere, siger Lone Knudsen, der er chef for byrådssekretariatet i Skive Kommune og ansvarlig for afviklingen af valget. Hun henviser til myndighedernes retningslinjer, der definerer en ’nær kontakt’ eller ’en anden kontakt’ som én, der i mere end 15 minutter har været tæt på en smittet person inden for en meters afstand – for eksempel under en samtale, ved middagsbordet, på arbejdspladsen m.v.

’Vi har gjort, hvad vi skulle’

-Jeg vil også gerne understrege, at det ikke har været muligt at forudse denne situation. Symptomerne og smitten hos pågældende er konstateret efter valget. Og vi har fulgt retningslinjerne i håndteringen af det aktuelle smittetilfælde. Grunden til, vi kontaktede smitteopsporingen i den konkrete sag, var udelukkende for at være helt sikre, nu vi lige havde haft mange mennesker igennem på grund af valget. Og de bekræftede, at vi har gjort alt, hvad vi skulle. Vi er som altid meget opmærksomme på at følge myndighedernes retningslinjer, siger hun. 

Det samlede smittetal i Skive Kommune ligger i øjeblikket meget lavt. Ud af de 98 kommuner i landet, ligger vi nummer 95 på listen. Det er kun Læsø, Ærø og Samsø, der har et lavere smittetal end Skive Kommune. 

Kommentarer