Kultur

Årummet blev åbnet med Hjem-is og cykelshow

Foto: Skive kommune

Fredag eftermiddag, den 27. august, blev det nye lege- og opholdsområde, Årummet, ved Idræts- og Kulturparken officielt indviet

Selvom Årummet, som er en del af Idræts- og Kulturparken i Skive, er blevet brugt hen over sommeren, blev der i fredags, den 27. august, holdt en officielt åbningsfest for det nye lege- og opholdsområde.

At vi ikke har holdt åbningsfesten tidligere, skyldes det daværende forsamlingsforbud.

Borgmester Peder Christian Kirkegaard lagde ud med en åbningstale.

– Jeg får utrolig mange tilkendegivelser om, hvor flotte områder vi har skabt omkring åen, og hvor mange der nyder at gå en tur, cykle eller løbe på stierne. Lige her midt i byen, og så alligevel med så smukke rekreative steder her langs med den å, der i alt for mange år har været gemt, men nu bliver synlig og skaber stolthed og glæde i byen, lød det fra Borgmesteren.

Vovede cykel-stunts

Efter åbningstale af Borgmester Peder Chr. Kirkegaard kastede et par seje og frygtløse trial-drenge sig ud i et par imponerende stunts med deres cykler på trædestenene ude i vandet. Med hop og drejninger på både et og to hjul fik drengene bevæget sig hen over stenene uden at få våde dæk. Forståeligt nok høstede cykel-drengene dagens største klapsalver.

En Hjem-is-bil, der var bestilt til dagen, tiltrak også folks opmærksomhed. Og selvom solen ikke skinnede, afholdt det ikke enkelte fra at tage mere end en enkelt is. Men så kunne man jo også både smage den med jordbær og den med chokolade.

Designet som klimasikring

Årummet er en del af BigBlue Skive og kommer til at indgå i Idræts- og Kulturparken, som skal smelte kultur, natur og idræt sammen. Området er designet til at kunne håndtere vandstigningen i åen. Det betyder, at trædestenene og dele af vandlegepladsen i perioder vil komme til at stå under vand. Man vil dog altid kunne bevæge sig tørskoet gennem området på stien, der ligger bagved og udgør klimasikringen af hammerkastbanen nede i den bagvedliggende idrætspark.

Kommentarer