Samfund

100 tilflyttere blev budt velkommen på travbanen

Foto: Skive kommune

Mandag i denne uge holdt Skive Kommune velkomstmøde på Skive Trav for cirka 100 tilflyttere. Arrangementet var en stor succes med velkomsttale af borgmester Peder Christian Kirkegaard, fællesspisning og en kort introduktion til trav fra Jørgen Laursen, kusk for Tarok.

Borgmester Peder Christian Kirkegaard var, i sin velkomsttale, godt omkring, hvad Skiveegnen har at byde på. Han fortalte om visionerne for kommunen og fortalte med stor stolthed om Skives nylige kåring som Danmarks bedste til grøn udvikling og om den store spredning, der er i arrangementer på Skiveegnen.

-Her er noget for alle, sagde han og gav eksempler på den kommende måneds arrangementer, som spænder fra opera over Danmarks største oktoberfest og Børnekulturnat til 1. divisions håndboldkamp.

Borgmesteren takkede de mange fremmødte – både for at tage sig tid til at komme og for at vise interesse i deres nye kommune.

Buffet, trav og hyggeligt samvær

Tilflytterne blev budt velkommen i døren af bosætningsmedarbejderne og vist hen til bordene med ordene ”sæt jer nu hos nogle af de andre, så I også kan lære nogen at kende i dag”. Som sagt så gjort. Efter de to oplæg, blev der spist lækker mad, kikket på trav og snakket lystigt hen over bordene. Da aftenen var omme, blev der ved nogle af bordene endog også udvekslet kontaktoplysninger med henblik på nye møder.

Ros fra tilflytter

Carsten Linnemann, som er flyttet til Skive kommune med hustru og børn, var imponeret over at Skive Kommune afsætter tid og penge til sådan et arrangement.

– Det var rart at høre borgmesteren fortælle om tanker og visioner for kommunen. Jeg tager hatten af for, at han tog sig tid til at gå rundt til alle borde og snakke med folk. Desuden er det fint, at arrangementet her bliver holdt på travbanen, da trav for mig at se er for et relativt lukket segment, uddyber han og tilføjer, at det i hvert fald ikke er noget, han og familien havde prøvet før.

Hvorfor velkomstmøder?

Det er planen, at der afholdes, velkomstmøder hvert halve år. Formålet med møderne er at byde nye tilflyttere velkomne, give dem mulighed for at møde andre tilflyttere og at fortælle dem om tilbuddene i kommunen.

– Det er vigtige parametre for at falde godt til og have lyst til at blive boende her, fortæller Christian Volmer, programleder for bosætning og fortsætter:

– Og Skive Trav er et af byens vartegn og derfor også et af de oplagte steder at afholde velkomstmøder, særligt når det var trav-legenden Jørgen Laursen, der med underfundig jysk lune stod for introduktionen til sporten.

Mandagens velkomstmøde må siges at leve op til formålet.

Kommentarer